dissabte, de juny 21, 2008
THE DIVINE COMEDY - Our Mutual Friend
dijous, d’abril 03, 2008
THE SUN AND THE MOON / THE PALE FOUNTAINS
Podem ser tan cínics com vulguem amb les reunions dels nostres grups preferits. Sovint arriben precedides de períodes de projectes i carreres en solitari d'èxit discret i comptes corrents en números vermells. Desconec les causes exactes de la reunió dels dos grups de què parlo avui, però sembla que la cosa no anirà més enllà d'algun concert per revisitar antics repertoris. Sigui com sigui, penso que val la pena veure algun vídeo de les actuacions que han fet fa poques setmanes.
"I Love You, You Bastard" va aparèixer com a cara b del maxi The Speed of Life, i sempre m'ha semblat una de les millors cançons del grup.
Un altre cas, una mica diferent, és el de The Pale Fountains, de Liverpool. Dos dels components, els germans Michael i John Head, han anat publicant excel·lents discos amb Shack i, si bé les seves vendes no són espectaculars, no crec que siguin pitjors que les que van tenir amb els Paleys. Aquest retorn, teòricament també només per a fer alguns concerts, és gairebé un acte de justícia. Incompresos en el seu temps, quan citaven John Barry i Burt Bacharach deu anys abans que Belle and Sebastian o The Divine Comedy, van publicar només un parell de discos, Pacific Street (84) i ...From Across the Kitchen Table (85). La mort del baixista, Chris McCaffery, a causa d'un tumor cerebral va posar fi a la trajectòria del grup. En Michael i en John Head van formar Shack al principi dels anys noranta, però un fosc període en l'infern de l'heroïna va posar el senyal d'alarma al futur del grup. Sembla que aquells temps ja són història i nosaltres ens alegrem de veure-ho.
Potser en Michael Head ja no arriba a les notes altes de la tornada (és difícil, us ho asseguro), però val la pena veure-ho. El vídeo, que es va enregistrar el febrer passat, és de la cançó "Thank You"... No, gràcies a vosaltres!
dijous, de gener 24, 2008
DISCOS RECOMANATS DEL 2007
Com sempre, jo m'estimo més parlar de discos recomanats que no pas dels millors de l'any. Alguns dels treballs són presents en moltes de les llistes publicades; d'altres són preferències, pel que sembla, més personals. En qualsevol cas, per a mi, són discos que cal tenir en compte. Segur que amb el temps n'hi afegirem i potser en traurem. Almenys els discos els podem revisitar; les converses disteses, no.
En un any en què ni M. Ward ni The Decemberists han publicat disc, ja només quedava un artista que pogués tenir l'honor d'aparèixer en totes les llistes de resums de l'any que ha fet la Cel·la des que es va obrir: un cert vailet de Nova Jersey; i, efectivament, hi és. Si bé la majoria de llocs són fàcilment intercanviables (de fet, m'havia plantejat de no numerar la llista) el que sí que tinc clar és que el primer lloc només pot ser per al monumental Boxer de The National. El concert que va fer el grup fa un parell de mesos a Barcelona presentant-lo només va servir per refermar aquesta idea. També mereixen una menció especial els nostres Mishima i el seu fantàstic Set tota la vida.
Us presento la meva personal llista (aquesta vegada de manera telegràfica; si algú té un interès especial a saber alguna cosa més sobre algun dels discos, que ho digui i, si convé, dedico una entrada del blog al disc en qüestió).
1. The National - Boxer
2. Mishima - Set tota la vida
3. Emma Pollock - Watch the Fireworks
4. Feist - The Reminder
5. Caribou - Andorra
6. PJ Harvey - White Chalk
7. Radiohead- In Rainbows
8. The Coral - Roots & Echoes
9. Wilco - Sky Blue Sky
10. Buffalo Tom - Three Easy Pieces
11. Okkervil River - The Stage Names
12. Bruce Springsteen - Magic
13. Thurston - Trees Outside the Academy
14. The New Pornographers - Challengers
15. The Sea & Cake - Everybody
16. Neil Young - Live at Massey Hall
17. The Dimes - The Silent Generation
18. Elliot Smith - New Moon
19. Antònia Font - Coser i cantar
20. Panda Bear - Person Pitch
Espero que hi digueu la vostra. Afegiu-hi els vostres preferits i aporteu comentaris... vaja, si voleu.